Katu

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ja tomu nechápem

Vo svete sa deje neskutočné množstvo zlých vecí. Prečo som však voči tomu tak nejak odolná? Prečo sú ľudia ľahostajný voči momentálnej svetovej situácii? Je ťažké stotožniť sa s tým, že svet aký ho máme v srdci, svet v ktorom sme vyrastali, pekný svet, sa zmenil a stratil. Do sveta preniklo toľko zla, toľko nenávisti...prečo? Nie je ťažké pochopiť ľudí ktorí bojujú. Predstavte si, že vo Vás niekto živý nenávisť voči všetkému inému ako je to "Vaše". Keď Vašu vlasť bombardujú roky rokúce americké vojská a nielen tie, keď prvé čo vidíte keď vstanete je hnev, smútok a nenávisť. Keď jediné čo je všade dostupné sú zbrane. Čo by ste cítili vy? Je to také typické odsúdiť týchto ľudí.Áno, sú zlé. Ale nič nie je len tak bez príčiny. Aj novodobý teroristi vznikli z niečoho. Vznikli lebo to tak niekto chcel. A na vrchole celého tohto podivného systému zla stoja média. Kiežby média nezverejňovali toto zlo. Zlo samé o sebe nemá žiadnu moc, pokiaľ nie je podporované. Zlo vyvoláva strach. Ľudia pri moci, ale aj tí, ktorí kvôli moci bojujú, chcú, aby ľudia v sebe mali strach. Aby sa poddali ich vláde. Pokiaľ im to ľudia nedovolia, nič sa nemôže stať. Média v nás zasievajú pochybnosť, smútok, strach, nenávisť...všetko zlé čo môže človek cítiť. Ako má potom normálny človek s ľudskými citmi prežiť v tomto svete? Môj život hodnotím ako šťastný. Mám všetko čo k životu potrebujem. No viem že veľa ľudí nemá ani stotinu z toho čo mám ja. Občas sa mi zdá, ako keby moja krajina žila v akéjsi bubline. U nás sú ľudia dobrí. Prečo takí nie sú aj tam? Tam, kde sa bojuje? Nechápem tomu. Nechápem celej svetovej situácii. Väčšina ľudí je zmätených, nikto nechce násilie a vojny. Európania si prežili vojny. Väčšina už nie osobne, ale vieme dosť z rozprávania, zo školy, z internetu. Okrem podivných ľudí čo si hovoria politici, žiadny človek v Európe nechce zlo a vojnu. Tak prečo nás do toho tlačia? Prečo prišiel terorizmus až sem, za nami do Európy? Ja som to nechcela, neurobila som nič zlé, kvôli čomu by som sa mala ocitnúť v takejto situácii. A ty tiež nie...Tak prečo?

Život | stály odkaz

Komentáre

  1. prečo??
    ...lebo zlaté teľa je viac ako ľudský život..
    publikované: 18.11.2015 09:09:51 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. katu
    ==Média v nás zasievajú pochybnosť, smútok, strach, nenávisť...všetko zlé čo môže človek cítiť==média mne ukazujú, že existujú aj súcitiace skupiny štátov, skupín a jedincov. dávajú vieru, že menšina nezvíťazí. Takže vo mne zasievajú nádej, vieru a radosť, že patrím k tej väčšine, ktorá zvíťazí.
    ==Občas sa mi zdá, ako keby moja krajina žila v akéjsi bubline== a to ktorú krajinu ty za svoju považuješ, čo žije v bubline? Ja som presvedčená, že SK v bubline nežije a ak, tak potom v koši lietajúceho balóna!
    ==Okrem podivných ľudí čo si hovoria politici, žiadny človek v Európe nechce zlo a vojnu==nuž obyčajne to nesprávne rozhodnutie spôsobujú jedinci, z nášho pohľadu....Napoleon, Hitler, Brejvik, Polgari...; ale neodvážim sa napísať, že by Hollande, Kiska, Obama, kráľovná Beatrix..... chceli vojnu
    publikované: 19.11.2015 17:38:17 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014